mandag den 21. april 2014

Otto er kommet i plejefamilie

Tid til en lille opdatering og en collage. Alle har det godt og er venner på kryds og tværs. Der er to faste par i flokken i øjeblikket. Donut og Amigo samt Chaka og Kompis. Der er stadig ingen yngleplaner foreløbig, selvom det er fristende.




Jeg har haft problemer med min vejrtrækning de seneste måneder og frygter at fuglene er medvirkende årsag. Jeg er tidligere blevet testet negativ for allergi overfor fjer, men har nu  fået mistanke til det klistrede hvide støv som kommer når man har mange undulater. Jeg er startet med at rydde kraftigt op inde i mit fugleværelse så det er nemmere at holde rent derinde, og i dag kom en af mine søde fugleveninder med en lille smart luftrenser som jeg nu skal prøve effekten af.




Vi blev enige om at det måske var en god idé at reducere mit fuglehold en smule. Da Otto er den sidst ankomne og samtidig var meget knyttet til den unge som Anne har fra mit sidste kuld, var beslutningen ikke så svær. Anne fik Otto med sig hjem - indtil videre i aflastning. Så ser vi om han falder godt til, og om jeg kan undvære ham - og om det hjælper lidt på min vejrtrækning. Heldigvis bor Anne ikke så langt herfra, så jeg kan snart besøge Otto, Theo og alle de andre.





fredag den 4. april 2014

De tre smukke søskende

Så gik der endnu en måned, og de tre søskende er ved at være ovre første fældning. De har fået kraftige flotte farver. Det er sødt at se hvordan både mor og far stadig spiller en stor rolle i deres liv. Isak er meget glad for far, og mor holder øje når ungerne er ude at lege. Merle er meget mild og Ragna er opsøgende. Alle tre finder sig stadig i at jeg tager mine fingre hen til dem, og hvis de ikke selv gider at gå ind efter endt legetid kan jeg "plukke dem" og sætte dem ind i volieren.

Det går fint med flokken i øvrigt. Hannerne er rigtig kommet i forårshumør og hunnerne leder efter ynglesteder. Der kommer dog ikke kasser op lige foreløbig. De voksne hanner viser stor interesse for Ragna og Merle som nu er ved at være kønsmodne, selvom de ikke er gamle nok til at blive forældre endnu. Det er godt at have noget at glæde sig til.

Holly er begyndt at komme jævnligt på besøg i fugleværelset, men hun kan vist bedst lide at være inde i stuen sammen med Foldgast. Det er så nemt med hende, hun hopper bare op på mit hoved når det er tid til at gå ind.



Ragna, Merle og Isak



Ragna og Isak



Holly hilser på Ragna