torsdag den 14. februar 2013

Fremskridt

Efter intensiv spisetræning med ungerne går det fremad for hver dag. Den mindste unge tigger mindre og mindre og spiser også uopfordret nu. Det er nogle rigtig søde små tillidsfulde drenge. De får alle sammen noget ekstra tid herhjemme, før de flytter hjemmefra. De skal gerne være robuste og jeg vil være sikker på at deres udvikling fortsætter med at gå i den rigtige retning.



mandag den 11. februar 2013

Projekt spis

Det går fremad med spisetræningen. Jeg fører nøje regnskab med hvem der har spist og hvor længe de har spist. I går aftes blev unge nummer tre ved og ved og gik i seng med en helt fyldt kro. Det var dejligt. Nummer fire falder stadig lidt i søvn under spisningen, men vågner op og gnasker lidt mere når han ser at storebror stadig spiser. Nummer et og to finder hele tiden nye steder at lande inde i stuen og de små har også begge fået afprøvet vingerne et par gange. De kan dog ikke lande andre steder end på gulvet endnu.


Spis spis


Efter en lang session med spisetræning vil mindstemand bare putte hos "mor". 

lørdag den 9. februar 2013

Tigge tigge tigge

Det går ikke altid lige efter bogen. Normalt overtager far fodringen når ungerne er hoppet ud af kassen. Desværre er det ikke tilfældet denne gang, så jeg har måttet prøve mig lidt frem, og gør det stadig i håb om at alt går vel. Først fjernede jeg mor. Så byttede jeg om - og satte mor tilbage til yngleburet og far i volieren. Det resulterede fortsat i unger der tiggede højlydt og insisterende. I mellemtiden har jeg forsøgt med håndopmadning med ubetydelige resultater. Så prøvede jeg at have både mor og far i yngleburet - nu uden kasse. Det hjalp lidt, bortset fra at far kun sidder og glor i stedet for at give mor mad. Mor giver ungerne lidt mad, men har ikke meget at give af når far ikke fodrer hende. Og når hun prøver at spise af truget, vil far parre hende. De to største unger er skiftevis i volieren og inde i stuen sammen med mig. De spiser fint. Så det er kun de to mindste jeg er bekymret for i øjeblikket.




tirsdag den 5. februar 2013

Legetid

Så er alle ungerne blevet godt nysgerrige og legesyge. Alt skal undersøges og de fleste af ungerne har været et eller flere smut ude af kassen af sig selv. Den ældste unge har haft sin første flyvetur og snart følger nummer to trop. Jeg troede først at der gemte sig mindst et par hunner, men det ser ud til at være fire hanner.  Det er første gang jeg har et rent drenge-hold - så vidt jeg ved - er godt nok i tvivl om kønnet på den ene af de to sidste.