torsdag den 5. december 2013

En lille baby er kommet til verden

Efter knapt et års ynglepause er der endelig kommet gang i yngleriet igen. Kraka og Otto fik deres første baby sent i går aftes og alt går planmæssigt. Kraka er fra mit eget opdræt, og hun er førstegangsmor. Otto har jeg købt for nyligt, han har haft seks smukke unger tidligere. Jeg er meget spændt på hvilke farver og varieteter de to kan producere sammen. Både mor og far er milde af sind, så jeg forventer et dejligt hold unger. Jeg håber at kunne beholde et par stykker så der kan komme balance i kønsfordelingen i min flok.

Følg med under Kraka og Otto´s unger hvor der vil blive lagt billeder ind løbende: http://redekassen.blogspot.dk/p/kraka-og-ottos-unger_5.html


Baby nummer et


Mor og Far er meget forelskede


Mor Kraka


Far Otto


onsdag den 25. september 2013

Dronning Holly

Så gik den første måned med Holly. Det har bare været et lykketræf for mig og ikke mindst Foldgast. Holly kender nu alle hjørnerne i stuen og hun er en fantastisk flyver. Som tiden er gået er hun blevet mere og mere interesseret i at sidde på Foldgast´s bur og snakke med ham gennem tremmerne. Interessen er gensidig, men det er kærlighed på afstand indtil videre, da Foldgast ikke flyver så godt længere, og hurtigt bliver overvældet af Holly´s gå-på-mod. Så de er ude på skift, og besøger hinanden under opsyn.

De bor i hvert sit bur, tæt ved siden af hinanden. Jeg har observeret, at når jeg forlader rummet og de ikke tror jeg kigger - så sidder de så tæt de kan komme og snakker sammen. Forleden sagde Foldgast "Lil Filippa" til Holly. Holly ligner Foldgast´s første "kone", så han tror måske Filippa er kommet tilbage. Uanset hvad er de i hvert fald meget glade for hinanden, og det er det vigtigste for mig.

Holly er heldigvis også stadig interesseret i mig, og jeg nyder hendes skøre påfund. Hun er en charmerende dame med stor selvtillid, og hun bringer mange smil frem på læben. Der er ingen tvivl om at hun er blevet dronning herhjemme.


Holly i stuen sammen med Foldgast


Holly på besøg hos flokken inde i fugleværelset

søndag den 25. august 2013

Sorg og glæde

Det gik desværre ikke som ventet. Jeg fik besked fra opdrætteren om, at Nanuk var blevet fundet død i vandskålen. Jeg skulle have hentet ham i midten af den kommende uge hvor han ville have været blevet 42 dage. Meget trist at han ikke skulle få et længere liv, og både opdrætteren og jeg er selvfølgelig kede af det. Han var så smuk og jeg havde glædet mig meget til at få ham hjem. Sov sødt Nanuk.

Jeg tog en hurtig beslutning og sagde ja tak til en anden undulat, som jeg har hentet i dag. Det er en ni måneder gammel hun som ejeren ikke kunne have længere. Jeg har givet hende navnet Holly. Hun er super smuk og dejlig og vil gerne sidde i mit hår eller på min skulder.

Hun har allerede hilst på Foldgast med stor interesse, så måske skal hun bo i stuen sammen med ham. Hun skal under alle omstændigheder bo i stuen i starten, så hun ikke får stress af alle de artsfæller som bor inde ved siden af. Det er lidt af en omvæltning fra at være alenefugl til at være omgivet af så mange på en gang, så vi tager det lidt i etaper. Men jeg er sikker på at hun nok skal blive klar til lidt af hvert, med den nysgerrighed hun udviser.








torsdag den 15. august 2013

Familieforøgelse

Efter moden overvejelse har jeg besluttet at det er tid til at udvide min flok med et nyt familiemedlem. Hvis jeg skal fortsætte med at yngle bliver jeg nødt til at få noget nyt blod ind i flokken, da jeg efterhånden har flest undulater af eget opdræt som er fremkommet af diverse krydsninger. Jeg vil ikke sætte par sammen som er beslægtede og derfor vil det være kærkomment med en helt ny fugl. Jeg har dog stadig enkelte kombinationsmuligheder, men vil glæde mig meget til at få nye muligheder.

Men først skal min lille nye ven blive gammel nok til at flytte hjemmefra - og så skal der også lige gå et års tid før den er klar til at yngle. Jeg var ude at hilse på den lille skat forleden. Opdrætteren er endnu ikke sikker på hvilket køn den er, men selvom jeg primært mangler hunner, er en han også meget velkommen. Den er nemlig bare så sød og smuk og jeg kan næsten ikke vente til jeg skal hente den om små fjorten dage. Af varietet er den Dansk dominant, isabel grå. Begge forældrene er engelske, så det er en dejlig vamset bamse. Den skal hedde Nanuk.



mandag den 17. juni 2013

I torsdags var det Foldgast´s fødselsdag. Han blev 7 år, så det blev selvfølgelig fejret med manér. Dagen startede med fødselsdagssang og gaver oven på buret. Efter en vis skepsis fra den unge mand blev gaverne pakket ud og forsigtigt afprøvet. Man er vel vanedyr.

Efter surprisepartyet var det tid til en lille lur ved siden af yndlingslegetøjet "Pippi". Han fik ellers en spritny "Pippi" af mormor, men den var lidt for farlig syntes han. Så den skal vi øve os lidt med før den flytter ind i buret. Af mor fik han en ny klokke som også lige skal ses an, og en stige som blev godtaget med det samme. Solen skinnede og alle undulatvennerne inde ved siden af fløjtede, så Foldgast havde en dejlig dag.














mandag den 4. marts 2013

Forår

Det er forår og tid til at samle vitaminer og kræfter i min flok. De par der har ynglet i vinterhalvåret skal have en god lang pause på minimum ti måneder. Jeg har et enkelt par der er klar til at yngle, men det skader jo ikke at lade dem vente lidt, så jeg regner med at der i hvert fald går et par måneder før de kommer i ynglebur. Jeg glæder mig til jeg igen kan samle godbidder i naturen. Indtil da bliver der serveret broccoli, gulerødder, ingefær, chili og hvidløg udover den normale frøblanding. De får også lidt hårdkogt æg mens de fælder.



torsdag den 14. februar 2013

Fremskridt

Efter intensiv spisetræning med ungerne går det fremad for hver dag. Den mindste unge tigger mindre og mindre og spiser også uopfordret nu. Det er nogle rigtig søde små tillidsfulde drenge. De får alle sammen noget ekstra tid herhjemme, før de flytter hjemmefra. De skal gerne være robuste og jeg vil være sikker på at deres udvikling fortsætter med at gå i den rigtige retning.



mandag den 11. februar 2013

Projekt spis

Det går fremad med spisetræningen. Jeg fører nøje regnskab med hvem der har spist og hvor længe de har spist. I går aftes blev unge nummer tre ved og ved og gik i seng med en helt fyldt kro. Det var dejligt. Nummer fire falder stadig lidt i søvn under spisningen, men vågner op og gnasker lidt mere når han ser at storebror stadig spiser. Nummer et og to finder hele tiden nye steder at lande inde i stuen og de små har også begge fået afprøvet vingerne et par gange. De kan dog ikke lande andre steder end på gulvet endnu.


Spis spis


Efter en lang session med spisetræning vil mindstemand bare putte hos "mor". 

lørdag den 9. februar 2013

Tigge tigge tigge

Det går ikke altid lige efter bogen. Normalt overtager far fodringen når ungerne er hoppet ud af kassen. Desværre er det ikke tilfældet denne gang, så jeg har måttet prøve mig lidt frem, og gør det stadig i håb om at alt går vel. Først fjernede jeg mor. Så byttede jeg om - og satte mor tilbage til yngleburet og far i volieren. Det resulterede fortsat i unger der tiggede højlydt og insisterende. I mellemtiden har jeg forsøgt med håndopmadning med ubetydelige resultater. Så prøvede jeg at have både mor og far i yngleburet - nu uden kasse. Det hjalp lidt, bortset fra at far kun sidder og glor i stedet for at give mor mad. Mor giver ungerne lidt mad, men har ikke meget at give af når far ikke fodrer hende. Og når hun prøver at spise af truget, vil far parre hende. De to største unger er skiftevis i volieren og inde i stuen sammen med mig. De spiser fint. Så det er kun de to mindste jeg er bekymret for i øjeblikket.




tirsdag den 5. februar 2013

Legetid

Så er alle ungerne blevet godt nysgerrige og legesyge. Alt skal undersøges og de fleste af ungerne har været et eller flere smut ude af kassen af sig selv. Den ældste unge har haft sin første flyvetur og snart følger nummer to trop. Jeg troede først at der gemte sig mindst et par hunner, men det ser ud til at være fire hanner.  Det er første gang jeg har et rent drenge-hold - så vidt jeg ved - er godt nok i tvivl om kønnet på den ene af de to sidste.


fredag den 25. januar 2013

Nu med farver og fjer

De fire unger vokser stødt og roligt og bliver smukkere for hver dag. Jeg er ikke sikker på kønnene endnu, men kan høre at der mindst er to hunner når jeg lukker låget til kassen. De skræpper nemlig...




Som tidligere nævnt, kan disse unger ikke reserveres da jeg har en venteliste til dette kuld som er fyldt op. Ungerne er endnu ikke fordelt, men jeg er sikker på at de alle bliver valgt.

tirsdag den 15. januar 2013

Sov sødt Sky

I går mistede jeg min smukke godmodige Sky. Han blev kun tre et halvt år gammel. Han var en dejlig fugl, en trofast mand for Gipsy som døde i efteråret og en god kammerat for alle i flokken. Det er meget trist at han nu er væk. Jeg har heldigvis flere af hans børn og et enkelt barnebarn efter Sky, og hans ånd lever videre i flokken og i mit hjerte. Han sov ind efter en enkelt dag med sygdom.


Sov Sødt smukke Sky



søndag den 13. januar 2013

Fire unger i kassen

Alle fire æg er klækket. Det er dejligt med små nye liv i kassen. Jeg er spændt på hvilke farver, varieteter, køn og personligheder der gemmer sig denne gang. Følg med her: http://www.redekassen.blogspot.dk/p/donut-og-ibsens-unger-kuld-2.html

OBS. Der er venteliste, så der kan ikke reserveres unger fra dette kuld med mindre vi allerede har været i kontakt.