søndag den 25. august 2013

Sorg og glæde

Det gik desværre ikke som ventet. Jeg fik besked fra opdrætteren om, at Nanuk var blevet fundet død i vandskålen. Jeg skulle have hentet ham i midten af den kommende uge hvor han ville have været blevet 42 dage. Meget trist at han ikke skulle få et længere liv, og både opdrætteren og jeg er selvfølgelig kede af det. Han var så smuk og jeg havde glædet mig meget til at få ham hjem. Sov sødt Nanuk.

Jeg tog en hurtig beslutning og sagde ja tak til en anden undulat, som jeg har hentet i dag. Det er en ni måneder gammel hun som ejeren ikke kunne have længere. Jeg har givet hende navnet Holly. Hun er super smuk og dejlig og vil gerne sidde i mit hår eller på min skulder.

Hun har allerede hilst på Foldgast med stor interesse, så måske skal hun bo i stuen sammen med ham. Hun skal under alle omstændigheder bo i stuen i starten, så hun ikke får stress af alle de artsfæller som bor inde ved siden af. Det er lidt af en omvæltning fra at være alenefugl til at være omgivet af så mange på en gang, så vi tager det lidt i etaper. Men jeg er sikker på at hun nok skal blive klar til lidt af hvert, med den nysgerrighed hun udviser.








torsdag den 15. august 2013

Familieforøgelse

Efter moden overvejelse har jeg besluttet at det er tid til at udvide min flok med et nyt familiemedlem. Hvis jeg skal fortsætte med at yngle bliver jeg nødt til at få noget nyt blod ind i flokken, da jeg efterhånden har flest undulater af eget opdræt som er fremkommet af diverse krydsninger. Jeg vil ikke sætte par sammen som er beslægtede og derfor vil det være kærkomment med en helt ny fugl. Jeg har dog stadig enkelte kombinationsmuligheder, men vil glæde mig meget til at få nye muligheder.

Men først skal min lille nye ven blive gammel nok til at flytte hjemmefra - og så skal der også lige gå et års tid før den er klar til at yngle. Jeg var ude at hilse på den lille skat forleden. Opdrætteren er endnu ikke sikker på hvilket køn den er, men selvom jeg primært mangler hunner, er en han også meget velkommen. Den er nemlig bare så sød og smuk og jeg kan næsten ikke vente til jeg skal hente den om små fjorten dage. Af varietet er den Dansk dominant, isabel grå. Begge forældrene er engelske, så det er en dejlig vamset bamse. Den skal hedde Nanuk.