søndag den 23. december 2012

Glædelig jul og godt nytår

Så er de sidste to unger hoppet ud af kassen. De to ældste er flyttet hjemmefra og i løbet af den næste uge flytter de sidste. Indtil da øver de sig i at spise og flyve, og den mindste putter stadig hos mor i kassen om natten. Donut er gået i gang med at lægge æg til 2. kuld. Indtil videre er der liv i to af æggene.

Jeg tager ikke imod nye reservationer til 2. kuld, da ventelisten allerede er fyldt op.




tirsdag den 11. december 2012

Alle ungerne er blevet reserveret

Så er alle ungerne blevet reserveret. Fra næste uge begynder de at flytte hjemmefra. I mellemtiden hygger vi i stuen og øver flyvning og spisning. Og der er også tid til en lille lur.



torsdag den 6. december 2012

Reservation

De to ældste unger har nu været et smut ude af kassen. De putter dog stadig med de små i kassen om natten. Jeg er begyndt at sætte navne på dem der er reserverede. Det går efter tur på ventelisten kombineret med en vurdering af hvilke unger der vil passe bedst i hvilke hjem. Det er et større puslespil som skal passe sammen med ønske om farve og køn samt eventuelle artsfæller. Men det plejer at gå op så alle bliver glade. Indtil videre er de to ældste blevet reserveret. Så snart jeg kender kønnene på de sidste, kan disse også fordeles.




tirsdag den 4. december 2012

Alt vel i redekassen

Ungerne trives og er ved at have fjer allesammen. I dag er den ældste 30 dage gammel og er begyndt at kigge ud af hullet. Så den hopper nok snart ud af kassen. Kønnene på de tre mindste er stadig et mysterium, men om et par dage begynder jeg at have en idé om hvor mange hanner og hunner det er blevet til. Ventelisten til hanner er lukket i øjeblikket, da jeg regner med der også gemmer sig et par tøser i kuldet.

Se flere billeder af ungerne under "Donut og Ibsen´s unger".






mandag den 19. november 2012

Alle æggene er klækket

I morges da jeg kiggede ned i redekassen, var det sidste æg endnu ikke klækket. Jeg kunne høre klikkelyde derindefra og se små sprækker. Et par timer senere blev jeg mødt af dette syn:


Den lille unge havde klækket ægget på langs i stedet for på tværs, og kunne ikke komme ud. Det er altid meget risikabelt at bryde ind i en klækning, da ungen skal nå at suge det sidste af blommesækken op og dens navle skal nå at hele. Kommer den for tidligt ud af skallen kan den ikke overleve. Ungen virkede imidlertid livløs og kold og jeg besluttede at hjælpe den ud. Jeg gav den varme og en smule væske, og med bævende hjerte lagde jeg ungen ned til sin mor og afventede tiggelyde så mor kunne made den. Heldigvis gik der under fem minutter, og så havde ungen fået mad. Pyha! Jeg tog atter ungen op og vaskede den, da dens ene vinge sad fast oppe på hovedet på grund af størknet "fosterfedt". Den var også godt smurt ind i savsmuld fra kassen. Nu ligger den fint og putter med sine søskende.

torsdag den 8. november 2012

Så er her småfolk endnu en gang


To nye liv er ankommet i Redekassen. Mor passer dem godt og Far opvarter Mor som han skal. Der bliver et hul på seks dage i klækningen af de resterende æg, så jeg er spændt på om forældrene kan finde ud af det når der bliver så stor forskel på ungerne. Det håber jeg.

Jeg har lavet en side hvor man kan følge med i klækningen og hvor der vil blive lagt billeder ind af ungerne undervejs. Se her: http://redekassen.blogspot.dk/p/donut-og-ibsen.html

torsdag den 25. oktober 2012

Tid til en opdatering

Livet går sin gang. Forleden sagde jeg farvel til "et ældre undulatliv". Gipsy døde efter længere tids sygdom. Det er altid trist at miste en i flokken, og Gipsy har givet mig mange dejlige unger i løbet af sine fem år. Heldigvis har jeg beholdt et par af dem, og i skrivende stund er der børnebørn i sigte. Jeg har nemlig sat Donut - som er datter af Gipsy og Sky - og Ibsen - hvis baggrund jeg ikke kender - i ynglebur. Der er tre små fine æg indtil videre.

Søv sødt Gipsytøs

Donut og Ibsen

Liv

onsdag den 8. august 2012

Ynglepause

Der er ret stille efter ungerne er flyttet, og flokken er nu ved at finde tilbage til den vante hverdag. Det er lettere at have dem flyvende frit inde i rummet når der ikke skal tages hensyn til unger samt forældre. Så nu vil vi alle nyde de næste par måneder hvor der vil være pause i yngleriet. Kraka - den unge jeg har beholdt - er så småt ved at flytte ind hos Foldgast i stuen. De sov sammen for første gang i nat. I går kyssede de, omend det var meget hurtigt overstået. De skal lige lære hinanden at kende. Jeg håber sådan at de bliver forelskede.

mandag den 30. juli 2012

Venter på at blive hentet

Der bliver rigtig hygget om ungerne i disse dage. Jeg gør en del ud af at få dem godt fortrolige inden de skal flyve hjemmefra. I denne uge bliver ungerne hentet, med et par dages mellemrum. Unge nummer et er nu også blevet reserveret, så der er meldt hus forbi i forhold til reservation af unger det næste stykke tid.

søndag den 29. juli 2012

Unge nummer et er til salg

Unge nummer et - dobbeltfaktor australskbroget himmelblå hun - mangler et godt hjem sammen med andre undulater. Hun er en sød nysgerrig ung dame med hvid krop og en smuk tyrkis farve over halestykket. Kommer gerne på hånden når hun vil ud at lege. Hun fyldte 42 dage i går og er klar til at flyve hjemmefra så snart jeg har fundet det rette sted til hende.


mandag den 23. juli 2012

Så er der kommet tre unger på pind

Alle ungerne er hoppet ud af kassen og de tre største har fundet op på en pind. Inden længe flytter den første hjemmefra.

lørdag den 14. juli 2012

Kuk kuk

Om ganske få dage begynder ungerne at hoppe ud af kassen. Så går der fjorten dage til de har lært at spise selv og så er det tid til at flyve hjemmefra. Det går alt for stærkt synes jeg...

mandag den 2. juli 2012

Alle mand hos fotografen

Jeg syntes lige vi skulle have et lille gruppebillede af hele kuldet. Der bliver mange brogede denne gang, og kun en i grøn serie ser det ud til. Jeg begynder snart at tage billeder af de enkelte unger og lægger dem i en selvstændig mappe hvor man kan se dem: http://redekassen.blogspot.dk/p/billeder-af-ungerne_05.html.


fredag den 29. juni 2012

Farver og fjer

Så begynder der at komme fjer på de små. De to ældste er begyndt at komme lidt med ind i stuen. Det er så hyggeligt.


mandag den 25. juni 2012

Alle æg er klækket

Så kom den femte og sidste unge til verden. Som det fremgår af billedet, får de rigeligt mad. Så nu venter jeg blot spændt på at der viser sig lidt farver. Det er en lige stor fornøjelse hver eneste gang. Mine små mirakler.


tirsdag den 19. juni 2012

Undulater er flokdyr

Nedenstående billede illustrerer hvorfor jeg anbefaler at man anskaffer sig minimum to undulater. Begge undulater er tamme og sidder gerne på min hånd, men det er tydeligt at de kan give hinanden noget jeg ikke kan, uanset hvor meget tid jeg bruger på dem.


lørdag den 16. juni 2012

Første unge er kommet til verden

I dag kom første unge til verden. Den er sund og velskabt og har fået mad af mor. Både far og mor nusser om ungen og hinanden inde i kassen. Det er skønt at se.



onsdag den 6. juni 2012

Søstrene tager afsked

Så blev den blå søster hentet. Nu er der kun den grønne tilbage. Håber jeg kan finde et godt hjem til den. Og ellers bliver den her! Det er nemlig en rigtig lille darling.


torsdag den 31. maj 2012

Tipper flytter hjemmefra

Så kom den store dag hvor unge nummer et flyttede hjemmefra. Han har fået navnet Tipper og er flyttet hjem til Mikala og Mynte. Jeg er sikker på han får et godt fugleliv. I morgen bliver Tippers lillebror afhentet. Det glæder han sig til. Her på billedet tog de to drenge afsked.

lørdag den 19. maj 2012

Lucky flytter ind

Forleden aften ringede min faster midt i aftensmaden. "Hjæææælp, Silke har fanget en undulat ude i gården, hvad skal jeg gøre?" Silke er min fasters kat, og den har tidligere fremvist sine fangster for min faster. Nogle heldigere og mere levende end andre. Jeg sprang fluks op på cyklen med et transportbur og et lille tæppe under armen. Min faster holdt undulaten i sine hænder indtil jeg kom. Lucky, som vi døbte ham, var heldig. Han lever og mangler ikke så meget som en fjer. Hvis vi finder hans ejer, kommer han hjem igen, og ellers bor Lucky hos mig hvor han er ved at falde til i flokken.







mandag den 7. maj 2012

Nye grene

I går var det store-rengøringsdag i volieren. Fuglene fik nye æblegrene at muntre sig med. Da jeg kom ind i morges duftede der af æbler i hele værelset, og alle knopper og blade var allerede blevet pillet af og det meste af barken ligeså.


















lørdag den 5. maj 2012

Flere farver



Så begynder jeg for alvor at kunne gætte på farver og varieteter. Alle ungerne bliver forskellige. Der er tre i blå serie og to i grøn serie. Jeg lægger billeder af de enkelte unger ind under "Unger i redekassen". Jeg opretter også et galleri med blandede billeder af ungerne. Galleriet hedder "Billeder af ungerne".

torsdag den 3. maj 2012



Alle mand i kassen. De to ældste er i den blå serie. Nummer tre er i grøn serie. Alle ungerne trives og er begyndt at sige hyggelyde når de ligger og putter med deres mor. Yellow er en god far som spiser på livet løs og fodrer sin kone og børn efter alle kunstens regler.

søndag den 29. april 2012


Så begynder der så småt at komme lidt dun på ungerne. Her ligger de to ældste og putter.

torsdag den 26. april 2012



Alle fem unger er kommet til verden. Følg med under "Unger i redekassen"

lørdag den 21. april 2012




Så er der småfolk i redekassen. To søde små unger er kommet til verden og den tredje er på vej ud af sin skal. Mor og far passer ungerne godt.

onsdag den 18. april 2012

Tæt på klæk




I dag har jeg observeret små hak i skallen på det første æg, så jeg regner med at første baby ser dagens lys i løbet af i morgen eller overmorgen.

søndag den 1. april 2012

Påskeæg




I dag kom det første lille påskeæg i kassen hos Moby og Yellow. Det er første gang de to yngler sammen og det bliver spændende at se om der er liv i ægget eller om de lige skal øve sig lidt længere.

torsdag den 1. marts 2012

Unge nummer et



Unge nummer to



Unge nummer tre



Unge nummer fire



Unge nummer fem


tirsdag den 14. februar 2012


Denne blog omhandler mit stueopdræt af undulater. Ind i mellem er det muligt at reservere en undulatunge herfra. Man kan følge ungen fra æg til klæk og til den er fuldfjeret og klar til at begive sig ud i den store verden. Mit opdræt er ikke så stort, men du er velkommen til at forhøre dig omkring ventetider på en unge fra mit opdræt. Kig dig rundt og nyd billederne af mine små venner med næb og fjer.